Hei, olen Jonna Kahala, 1994 syntynyt raumlaine koiraharrastaja ja pienimuotoinen kasvattaja. Omia rotujani ovat griffonit sekä bordeauxindoggi. Tällä hetkellä meillä asuu minun ja mieheni lisäksi kaksi griffon-tyttöä ja borkku-uros. Näiden lisäksi mulla on jokunen muualla asuva osaomistus- / sijoituskoira. Koiramäärän kotona pidän tarkoituksella suht pienenä jotta jokaiselle riittää tarpeeksi aikaa. Pääasiassa meillä harrastetaan koiranäyttelyitä mutta käymme lisäksi huvittamassa muita ja vähän itseämmekin agilityn ja rallytokon parissa.

Olen ollut eläinten kanssa tekemisissä aivan koko ikäni ja lähes syntymästä asti on tullut vietettyä tiiviisti aikaa myös pentulaatikossa, sillä äitini on kasvattanut koiria vuodesta -93 ja mummuni vuodet 1988-2014. Eli kai tässä jonkinlaisesta sukuviasta jo voisi puhua! Vaikka toisaalta voisi sitä paljon huonommankin kotikasvatuksen saada. Ja pidän kyllä todella suuressa arvossa sitä käytännön tietotaitoa jota koirista ja kasvatuksesta olen kotoa saanut ja tietysti edelleen tarvittaessa saan.

Rantamyrskyn Helga

Ensimmäinen "oma" koirani oli mustamaskinen bordeauxindoggi Rantamyrskyn Helga "Napero", jonka sain itse 11-vuotiaana valita äitini pentueesta kotiin jääväksi pennuksi. Tai vähän epäselväksi jäi kumpi valitsi kumman sillä Napero oli minulle paras ystävä ja todellinen once in a lifetime-koira sekä jätti jälkeensä pysyvän rakkauden rotuun. Nykyisin Napero kulkee mukanani muistojen lisäksi olkapäähän tatuoituna.

Huvikummun Wannabe in LA

Omilleni muutettuani halusin kuitenkin pienehkön, helposti ja mielellään mukana kulkevan monipuolisen ja pitkäikäisen koiran jossa olisi lisäksi sitä jotain. Oli aika hankkia griffoni taloon! Ja niin meille muutti Nurmijärveltä Ymmi, Huvikummun Wannabe in LA, joka hurmasi jokaisen liian lähelle erehtyneen. Ja ihmeellisesti lähipiiriin on tämän jälkeen ilmestynyt griffoni jos toinenkin. Ja näin griffonitkin tulivat meille jäädäkseen.

Kasvattajan peruskurssin olen käynyt vuonna 2014 ja ensimmäinen pentueeni syntyi saman vuoden kesällä. Pentuja meille syntyy harvakseltaan, 0-2 pentuetta vuodessa. Minulle tärkeintä jalostuskoiran valinnassa on ehdottomasti luonne sekä terveys, tokikaan unohtamatta rodunomaista ulkonäköä. Valitettavasti kuitenkaan en ole vielä yhtäkään täydellistä koiraa tavannut eli kompromisseja on tehtävä ja yhdistelmän kokonaisuus ratkaisee. Pentueeni ovat kuitenkin aina sellaisista yhdistelmistä josta mielelläni ottaisin itselleni pennun.

Jokainen pentu lähtee meiltä ensisijaisesti perhekoiraksi, mutta toivoisin että kaikki kasvatinomistajat käyttäisivät koiransa vähintään rodulle kuuluvissa virallisissa terveystutkimuksissa kahden ikävuoden paikkeilla. Lupaavimmille pennuille yritän etsiä harrastavia ja esille tuovia koteja mutta pääasia on tietysti löytää jokaiselle rakastava loppuelämän koti. Jokainen pentu saa mukaansa kattavat hoito-ohjeet, pussin tuttua ruokaa, pentupaketin sekä kasvattajan tuen koiran koko eliniän ajaksi.

Kerron mielelläni lisää meistä, koiristamme ja mahdollisista tulevista pentueistamme sähköpostitse tai puhelimitse. Jos olet kiinnostunut ottamaan pennun meiltä, kerrothan pikkuisen itsestäsi / perheestäsi ja siitä millaiseen paikkaan pentu olisi tulossa ja millaista pentua etsit. En lupaa pentua kellekään ennen kuin olemme tavanneet kasvotusten.


Olen

Suomen Kennelliiton,

Bullmastiffit & Mastiffit ry:n,

Suomen griffonyhdistyksen,

sekä Bordeauxindoggien jalostustoimikunnan jäsen

Riemutuulen Elijah, Emmett, Esme & Enzo